Hormoonanalyse voor vrouwen

Heb je last van vage klachten? En komt er misschien niks uit bij de huisarts maar voel je dat er iets niet klopt? Het kan best zijn dat er niks ergs aan de hand is maar dat je toch best wel wat disbalansen hebt in jouw hormonen. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld last van oestrogeendominantie o.a. door het gebruik van de anticonceptiepil. De lever is erg belangrijk voor de hormoonbalans maar die heeft tegenwoordig al behoorlijk wat gifstoffen te detoxen van bijv. alcohol, roken etc. waardoor de lever steeds meer uit balans raakt. Ook insulineresistentie komt vaak voor en zorgt ervoor dat we ons slecht voelen als we een aantal uren niks eten, je wordt dan vaak shaky / zwak / duizelig / trillerig, ook heb je vaak meer vet op de lovehandles. Bij insulineresistentie (als er niks aan gedaan wordt kan je diabetes type 2 krijgen) heb je vaak ook veel behoefte aan eten en vooral aan zoet. Insulineresistentie lokt dus eetbuien uit en het is vaak een vicieuze cirkel want je hebt vaak niet echt behoefte aan gezond eten, zeker niet op het moment dat je zo’n bloedsuikerdip ervaart.

Na de overgang hebben veel vrouwen ook een disbalans tussen oestrogeen en progesteron, wat ook weer de nodige klachten kan veroorzaken. Ook kan je naarmate je ouder wordt een tekort aan testosteron hebben, ook vrouwen hebben testosteron nodig (niet in de mate waarin mannen dat hebben, maar alsnog is dit erg belangrijk), o.a. krachttraining kan hierbij helpen maar dat is niet altijd aan te raden. Er is niet standaard een advies want voor de een is het belangrijk om elke zoveel uren iets te eten om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en voor de ander is het advies om het aantal maaltijden per dag te verminderen zodat de spijsvertering tot rust kan komen.

Ook bijnieruitputting komt veel voor in deze huidige maatschappij, er ligt een enorme druk op veel mensen om te presteren en veel mensen doen wat er van hun verwacht of verlangt wordt ipv te luisteren naar hun eigen hart en hun eigen gevoel & intuïtie op te volgen!

Wat ontvang je als je een hormoonanalyse aanvraagt?
Ik vraag jou om een vragenlijst en voedingsdagboek in te vullen waarin ik helderheid krijg over jouw klachten, patronen, karakter etc. en wat je kunt verbeteren aan je huidige voedingspatroon. Via de analyse komen de disbalansen in de hormonen naar voren en hiervan ontvang je van mij een verslag via e-mail, ook ontvang je aan de hand van jouw analyse & disbalansen voedingstips & adviezen zodat je je hormonen weer in balans kunt krijgen. Hier kan je zelf verder mee aan de slag en het geeft je een hoop richtlijnen mbt voeding en ook andere tips. Ik werk de analyse altijd uit op intuïtie en de kennis die ik heb van voeding & hormonen, dus als ik extra dingen aanvoel, zie of tegenkom in jouw analyse dan schrijf ik dat altijd op, hierdoor ontvang je niet alleen voedingstips maar vaak ook andere tips om meer in balans te komen.

Een hormoonanalyse kan je bestellen via de webshop, mocht je interesse hebben in een traject dan kan je contact met mij opnemen! Ik help je graag weer in balans te komen!