Geplaatst op Geef een reactie

Het verschil tussen Doterra Spearmint en Peppermint

Het verschil tussen Doterra Spearmint en Peppermint

Wat is het verschil nou precies tussen deze 2 oliën?
De Peppermint is in elk geval een van de best verkochte oliën omdat je deze voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Een van de meest bekende effecten van Doterra Peppermint is toch wel dat het goed tegen hoofdpijn helpt, de oorzaak van de hoofdpijn doet er dan niet toe (maar het is natuurlijk fijn als je de oorzaak weet zodat je ook de oorzaak kunt aanpakken, is het bijv. hormonaal dan kan je tijdens de hoofdpijn Peppermint gebruiken en verder andere oliën om de hormonale balans te herstellen). Daarnaast werkt Peppermint / Pepermunt goed bij PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), er worden niet voor niks veel supplementen verkocht met Pepermuntolie er in!
Lees hier het hele artikel over Doterra Pepermunt olie

Hoewel beide soorten van dezelfde familie afstammen Lamiaceae (Lipbloemenfamilie) en het beide Muntsoorten zijn, en onder andere in snoep, kauwgom en tandpasta gebruikt worden, is het qua werking toch erg verschillend en qua geur en smaak ook.
Pepermunt is eigenlijk een kruising tussen Spearmint (Groene Munt) en Watermunt).
Spearmint wordt in het Nederlands Aarmunt of Groene Munt genoemd en qua inhoudsstoffen schelen de Pepermunt en Groene Munt behoorlijk.
Pepermunt bevat vooral Menthol als werkzame stof en daarnaast Menthone en dit zorgt voor het verkoelende effect bij o.a. hoofdpijn of buikpijn.
Spearmint heeft meer een milde en zoete smaak en bevat qua werkzame stoffen vooral Carvon en ook Limoneen. Het schijnt dat Carvon slijmoplossender is dan Menthol dus mocht je ooit wat grieperig / snotterig zijn en een verstopte neus dan kan je het beste dampen met Eucalyptus en Spearmint.

Pepermunt houdt je scherp en fit en geeft je net even die laatste energieboost die je nodig hebt om te studeren of je te focussen op je werk.
Spearmint is meer rustgevend en kalmerend, kan onder andere gebruikt worden om heerlijke limonade of thee te maken en heeft verder nog de volgende toepassingen:

– Verbetering van de spijsvertering
– Positieve invloed op de luchtwegen en ademhaling
– Hormonen in balans brengen
– Stress verminderen
– Bevordert de bloedcirculatie
– Positieve invloed op de gezondheid van het hart
– Positieve invloed op het immuunsysteem / de weerstand
– Bij keelpijn
– Is antibacterieel

Ben je benieuwd geworden en wil je Doterra Spearmint graag bestellen?
Stuur mij dan een berichtje via onderstaand contactformulier.
Nu tijdelijk met 15% korting! Normaal € 41.95 nu € 35.66 + € 4.50 verzendkosten (verzending is gratis boven de € 45,- euro, binnen Nederland).

Let op: De meeste merken etherische olie zijn niet puur genoeg om in te nemen! De Doterra oliën kunnen in veel gevallen inwendig gebruikt worden tenzij de olie bijv. heet / scherp is dan moet het in een veggie capsule.
Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd, blijf dus variëren tussen verschillende oliën om van alle werkzame stoffen regelmatig wat binnen te krijgen en niet een teveel van een soort olie / werkzame stof (net zoals je ook niet 4 liter water op een dag drinkt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *