Geplaatst op Geef een reactie

Doterra Melaleuca Tea Tree

Doterra Melaleuca Tea Tree


Hoe gebruik je Doterra Melaleuca / Tea tree olie? Lees hieronder meer over alles toepassingen van Melaleuca.

Tea Tree is naast Pepermunt en Lavendel olie een van de meest populaire etherische oliën en deze olie heeft dan ook ontzettend veel toepassingen en is haast onmisbaar in elk huishouden!

PS: Gebruik altijd etherische olie van goede kwaliteit, de meeste huismerken zijn zeer schadelijk als deze bijv. inwendig worden gebruikt of op de huid worden aangebracht. Zelfs de pure oliën van Doterra moeten vaak verdunt worden alvorens je het kunt gebruiken, etherische olie is namelijk zeer krachtig qua werking! De Modern Essentials 9e editie Nederland geeft hierover veel uitleg (o.a. over de toepassingen / verdunningen) en je kunt deze bij mij bestellen voor € 22,- euro incl verzendkosten (binnen Nederland). Dit boek is nergens goedkoper verkrijgbaar!

Tea tree olie bevat terpinen-4-ol, alpha-terpineol en alpha-pinene; deze ingrediënten staan bekend om hun antibacteriële, schimmeldodende en zelfs parasietdodende werking. Tea Tree olie is ook ontstekingsremmend en je kan het o.a. toepassen bij huidproblemen zoals acne. Let er wel op dat huidproblemen vaak veroorzaakt worden door o.a. een slechte spijsvertering en / of darmfunctie. Mocht je huidproblemen hebben en hierbij begeleiding willen dan kan je contact met mij opnemen.

Tea Tree in het kort: reinigend, zuiverend (o.a. voor de huid) of in een diffuser om de lucht te reinigen. Antibacterieel dus o.a. te gebruiken als mondspoeling (een paar druppels in een grote fles mondwater).
Werkt goed tegen schimmels, bacteriën, hoofdluis, roos etc. Bevordert het immuunsysteem.

Andere toepassingen van Tea Tree zijn.
– 1 drupje Tea Tree olie door de shampoo tegen roos
– Tea Tree olie helpt je lichaam koortsblaren te genezen of te voorkomen. Voel je een koortsblaasje opkomen? Smeer dan een druppel Tea Tree olie op het plekje, een andere tip is werken aan je weerstand / immuunsysteem en het innemen van goede kwaliteit (aminozuur) L Lysine, pas deze tips toe en je bent er zo van af! Door de druppel Tea Tree / Melaleuca een aantal keren per dag aan te brengen zal de koortsblaar (bijna) niet meer doorkomen.
Zorg er daarnaast voor dat je er niet teveel arginine in je voedingspatroon voorkomt, verminder dus tijdelijk de noten in je voedingspatroon zoals cashewnoten, hazelnoten, amandelen en pinda’s en daarnaast ook pompoenpitten, zonnebloempitten en chocolade, dit kan het virus namelijk activeren!
– Snel last van een geirriteerde huid van het scheren? Voeg dan eens een druppel Melaleuca / Tea Tree toe aan je natuurlijke dagcreme of arganolie en zeg byebye tegen je geirriteerde / gevoelige huid.
Ook ideaal in gebruik nadat je in de zon gelegen hebt, mix een (paar) druppels Tea Tree met een flesje (natuurlijke) after sun bijv. van het merk Lavera of smeer je in met heerlijke natuurlijke vitamine E creme en zorg ervoor dat je minder last van een verbrande huid hebt dan normaal gesproken, na een dagje zonnen.
– Heb je snel last van kalknagels / schimmelnagels? Helaas, ook dit komt van ‘binnenuit’ en is nooit een los opzich zelf staand iets, toch is er iets wat goed helpt en dat is de schimmelnagel meerdere keren per dag druppelen met Melaleuca / Tea Tree olie eventueel in combinatie met Oregano olie (deze moet wel verdunt worden omdat hij zo heet / sterk is).
– Tea Tree kan ook toegevoegd worden aan wasmiddel voor een frisse was!
– Tea Tree werkt uitstekend tegen teken en insecten (ook geschikt voor honden): het liefst in combinatie met Pepermuntolie, Lemongrass en Terrashield en dan verdunnen met een draagolie en in een sprayflesje doen. Honden 2x per dag sprayen met deze spray. Let altijd op met het gebruik van etherische olie bij huisdieren (zeker katten kunnen hier vaak niet goed tegen en ik raad je dan ook af om op eigen houtje etherische olie voor katten te gaan gebruiken, het ontbreekt katten aan een bepaald enzym zodat ze het moeilijk kunnen afbreken).

Nieuwsgierig geworden naar etherische oliën of wil je graag de Tea Tree / Melaleuca bestellen? Stuur mij dan een berichtje via het contactformulier hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *